Přerušení dodávek léčivého přípravku Roferon-A

Společnost Roche ohlásila Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv přerušení dodávek léčivého přípravku Roferon-A..

S platností od 15. září 2013 dojde k přerušení dodávek injekčního roztoku v předplněné injekční stříkačce Roferon-A 3 MIU/0,5 ml a Roferon-A 9 MIU/0,5 ml. Přerušení dodávek injekčního roztoku v předplněné injekční stříkačce Roferon-A 6 MIU/0,5 ml bylo nahlášeno již dříve, a to k 7. srpnu 2013. Krátkodobý nedostatek léčivého přípravku Roferon-A v zemích EU vznikl v souvislosti s převedením výroby do nového výrobního místa. Pevně věříme, že léčivý přípravek Roferon-A bude pro pacienty v České republice opět dostupný již v průběhu měsíce října.

O Roferonu-A

Roferon-A obsahuje antivirovou látku nazývanou interferon alfa-2a, která je podobná přirozené látce, kterou tělo produkuje, aby se bránilo virovým infekcím, nádorům, nebo cizorodým látkám, které mohou tělo napadnout. Jakmile jednou přípravek Roferon-A cizorodou látku rozpozná a zaútočí na ni, pozmění ji zpomalením, zablokováním nebo změnou jejího růstu nebo funkce.

Roferon-A se používá k léčbě následujících onemocnění:

• Virové infekce, jako jsou chronická hepatitida (žloutenka) B a C.
  • Rakovina krve (kožní T-buněčný lymfom, leukemie z vlasatých buněk a chronická myeloidní
  • Některé další druhy rakoviny (karcinom ledvin, Kaposiho sarkom související s AIDS,

Společnost Roche sídlí ve švýcarské Basileji a je jedním z předních koncernů farmaceutického a diagnostického průmyslu se zaměřením na výzkum. Je světovou jedničkou v oblasti biotechnologií a vyvíjí klinicky úzce specializovaná léčiva určená k léčbě onkologických onemocnění, dále antivirotika, protizánětlivé léky, léky určené pro choroby metabolismu a centrální nervové soustavy. Společnost Roche je také celosvětově nejvýznamnějším dodavatelem testů in vitro diagnostiky a testů nádorových onemocnění založených na tkáňové diagnostice. Dále nese významné zásluhy na průkopnických objevech v léčbě diabetu.  Strategickým cílem personalizovaných léčebných postupů společnosti Roche je vývoj léků a diagnostických metod, které přispívají k podstatnému zlepšení zdraví a kvality života pacientů a zvyšují jejich šanci na přežití. V roce 2012 měla společnost Roche více než 82 000 zaměstnanců na celém světě a do výzkumu a vývoje investovala přes 8 miliard švýcarských franků.  Koncern dosáhl obratu ve výši 45,5 miliard švýcarských franků. Skupina Roche je výhradním vlastníkem americké společnosti Genentech. V japonské společnosti Chugai Pharmaceutical vlastní společnost Roche majoritní podíl. Další informace naleznete na adrese: www.roche.com.

Všechny obchodní značky v této zprávě jsou chráněny zákonem.

Kontakt:

Communication Affairs Manager