• Roche investuje přibližně 190 miliónů švýcarských franků do systému, jež umožňuje, aby byl léčivý přípravek Herceptin podáván bez nutnosti infuze

Společnost Roche se rozhodla investovat ve svých výrobnách v Kaiseraugst ve Švýcarsku a v Mannheimu v Německu sumu přibližně 190 miliónů švýcarských franků do výroby praktického systému umožňujícímu, aby si pacienti se zhoubným onemocněním sami podávali biologické léky.,

• Každé 2 minuty zemře v Evropě na nádor plic jeden člověk!

Nádor plic je nejčastěji zabíjejícím nádorem v Evropě. Česká republika drží ve výskytu rakoviny plic smutné 4. místo, hned po Maďarsku, Polsku a Belgii. Každoročně onemocní přes než 6000 Čechů a více než 5500 jich na tuto diagnózu  umírá. Karcinom plic je nejčastějším zhoubným nádorem u českých mužů a čtvrtým nejčastějším zhoubným nádorem u žen..

• Statisíce lidí v České republice trpí osteoporózou, většina z nich o tom neví

V České republice existuje téměř 800 tisíc žen a mužů trpících osteoporózou. Léčeno je však pouze 75 tisíc z nich, tedy méně než 10 %. Onemocnění vzniká v důsledku urychleného odbourávání kostní hmoty na úkor tvorby nové kosti a projevuje se postupným úbytkem kostní tkáně a změnou kvality kosti. Ty jsou křehčí a jsou náchylnější ke zlomeninám. Osteoporózou jsou nejvíce ohroženy ženy po menopauze, tedy po tzv. přechodu. Podle reálných odhadů osteoporóza postihne každou třetí ženu v pokročilejším věku. Také každý pátý až šestý muž se tomuto onemocnění nevyhne..

• Pozvánka na výstavu - Projekt Breast Friends for Life dodává odvahu ženám s rakovinou prsu